• Ontdek Guyana

Denkt u erover om naar Guyana te reizen? Begin met het maken van reisherinneringen die je nooit zult vergeten.

  • Kijk ook eens naar

Toeristische attracties

Tours & Experiences
Winkelen

Kunst en amusement

GUYANA WEATHER
  • Fijn om te weten

Guyana, een land aan de Noord-Atlantische kust van Zuid-Amerika, wordt bepaald door zijn dichte regenwoud. Engelssprekend, met cricket- en calypsomuziek, cultureel verbonden met het Caribisch gebied. De hoofdstad, Georgetown, staat bekend om de Britse koloniale architectuur, waaronder de hoge, beschilderde St. George’s Anglican Cathedral. Een grote klok markeert de gevel van de Stabroek-markt, een bron van lokale producten.

Guyana, officieel de Coöperatieve Republiek Guyana, is een land op het noordelijke vasteland van Zuid-Amerika. Guyana is een inheems woord dat “Land van vele wateren” betekent. [nodig citaat] De hoofdstad is Georgetown. Guyana wordt begrensd door de Atlantische Oceaan in het noorden, Brazilië in het zuiden en zuidwesten, Venezuela in het westen en Suriname in het oosten. Met een landoppervlak van 215.000 km2 (83.000 vierkante mijl) is Guyana qua oppervlakte de derde kleinste soevereine staat op het vasteland van Zuid-Amerika, na Uruguay en Suriname, en de op een na minst bevolkte soevereine staat in Zuid-Amerika, na Suriname; het is ook een van de dunst bevolkte landen op aarde. Het heeft een grote verscheidenheid aan natuurlijke habitats en een zeer hoge biodiversiteit.

De regio die bekend staat als “de Guyana’s” bestaat uit de grote schildmassa ten noorden van de Amazone-rivier en ten oosten van de Orinoco-rivier, bekend als het “land van vele wateren”. In Guyana wonen negen inheemse stammen: de Wai Wai, Macushi, Patamona, Lokono, Kalina, Wapishana, Pemon, Akawaio en Warao. Historisch gezien gedomineerd door de Lokono- en Kalina-stammen, werd Guyana gekoloniseerd door de Nederlanders voordat het eind 18e eeuw onder Britse controle kwam. Het werd tot de jaren vijftig bestuurd als Brits-Guyana met een grotendeels plantage-achtige economie. Het werd onafhankelijk in 1966 en werd officieel een republiek binnen het Gemenebest van Naties in 1970. De erfenis van de Britse overheersing wordt weerspiegeld in het politieke bestuur en de diverse bevolking van het land, waaronder Indiase, Afrikaanse, inheemse, Chinese, Portugese, andere Europese en verschillende multiraciale groepen.

Guyana is het enige land op het Zuid-Amerikaanse vasteland waar Engels de officiële taal is. De meerderheid van de bevolking spreekt echter Guyaans Creools, een op het Engels gebaseerde creoolse taal, als eerste taal. Guyana maakt deel uit van het Engelstalige Caribisch gebied. Het maakt deel uit van de Caribische regio op het vasteland en onderhoudt sterke culturele, historische en politieke banden met andere Caribische landen en dient ook als hoofdkwartier voor de Caribische Gemeenschap (CARICOM). In 2008 trad het land als stichtend lid toe tot de Unie van Zuid-Amerikaanse Naties. – Wikipedia

  • Hashtags

Outdoors & Adventure

Family Friendly

  • Uw bezoek plannen?
Autoverhuur
Taxi's
Ambassade
Hotels
  • Spotlight
Geplaatst door: Redactie / Regio: Guyana
24 april, 2024 9:07 am
Nieuws
Posted by: Redactie / Region: Guyana
22 april, 2024 12:07 pm
Vandaag verwelkomde de Guyana Defense Force Coast Guard (GDF CG) de nieuwste toevoeging aan haar vloot. Een nieuw Metal Shark 115 Defiant Patrol Vessel lag aangemeerd bij de kustwacht van het hoofdkwartier, waar de bemanning aan boord van boord ging. Aan boord van het schip bevonden zich vier (4) officieren en twaalf (12) rangen van […]
Nieuws, Toerisme
Posted by: Redactie / Region: Guyana
2 april, 2024 11:07 am
United Airlines inaugurated its nonstop flight from Houston to Georgetown, Guyana, operated by a Boeing 737-MAX 8. The airline’s 737 MAX 8 has a capacity of 166 passengers, equipped with 16 United First seats, 54 Economy Plus seats and 96 United Economy seats, and features United’s NEXT interior with larger overhead bins, seatback entertainment…
Landbouw
Posted by: Redactie / Region: Guyana
7 februari, 2024 2:43 pm
Holding firm to the position that sugar here is still viable, coupled with the expectation that this year’s production will reach the 100,000-tonne mark, President Irfaan Ali on Monday announced that a sugar refinery will be built at the shuttered East Demerara Estate at Enmore. “Just to let you know that we are going to […]
  • Evenementen

No results available

Reset
  • Vacatures

No results available

Reset
"Je kunt je eigen exclusieve merkpagina maken, die tot in elke hoek van de Guyana's reikt!"

Voor slechts USD 25,00/jaar

Creëer een aantrekkelijke merkpagina voor uw bedrijf, merk of organisatie. Ons innovatieve platform vereenvoudigt het proces om mensen in contact te brengen met uw restaurant, winkel, service en meer in de regio Guyana.

0/5
0/5
0/5
0/5
0/5
0/5
0/5
0/5
0/5

The Guianas are a region on the north-central coast of South America. Made up of Suriname, French Guiana and Guyana.

De Guyana’s beschikken over een rijk tapijtwerk, geweven uit de unieke culturen van Suriname, Guyana en Frans-Guyana. De regio ligt langs de noord-centrale kust van Zuid-Amerika.

Gemaakt met passie

Onderscheid uw merk met een professionele website, online winkel, portfolio of brand pagina.

Als je twijfelt, weet dan dit: God is je enige Bron en Hij houdt van je!

Maar zoek eerst zijn koninkrijk en zijn gerechtigheid, en al deze dingen zullen jou ook gegeven worden. – Mattheüs 6:33 (NIV)

© 2024 Copyright, Alle rechten voorbehouden – SoSu Interactive Advertising NV / Social Suriname | App Versie 1.4.0.3