Editorial

Zonnepanelenproject Poeketi vordert gestaag

  • Posted 7 months ago
  • News

Het project om Poeketi en zestien omliggende marrondorpen 1×24 uur stroom te geven maakt vorderingen. Tijdens een oriëntatiebezoek van een delegatie onder leiding van Vice-President (VP) Ronnie Brunswijk en minister David Abiamofo van Natuurlijke Hulpbronnen op zaterdag 22 april 2023, is dit komen vast te staan.

VP Brunswijk is zeer verheugd met het feit dat het binnenland van Suriname eindelijk deze speciale aandacht krijgt. Hij is van mening dat de bewoners er recht op hebben en het geen gunst is van de regering. De Vice-President zal blijven pleiten voor de goede afronding van dit project. De bouwwerkzaamheden in verband met het opzetten van de energieplant verlopen goed. Bij dit hybride energieproject wordt middels zonnepanelen energie opgevangen en opgeslagen voor de stroomvoorziening in de dorpen. Ook een dieselgenerator wordt op de locatie geïnstalleerd. Zes maanden geleden werd de eerste steen gelegd. Het ligt in de bedoeling om midden van dit jaar de zaak op te leveren.

Na Poeketi zal de regering een soortgelijk solo farm project bouwen te Botopasi om zes omliggende dorpen continue stroom te leveren. Er volgen daarna ook andere basisdorpen van waaruit omliggende dorpen zullen worden voorzien van permanente stroom. In totaal wil de regering Santokhi-Brunswijk 50 dorpen in het achterland van stroom voorzien.

Discussion

Keep it polite and friendly  – Give helpful, constructive feedback.

  • Recently added on our platform