Editorial

Ondernemer stopt met waterlevering Coppename gebied

  • Posted 6 months ago
  • News

CORONIE – De ondernemer die voor gezond drinkwater moet zorgen voor het Coppename gebied, heeft de levering van water vanaf maandag 5 juni stopgezet, waardoor de huishoudens zonder water zaten.

In een gesprek met districtscommissaris Maikel Winter van Coronie heeft de ondernemer aangegeven dat hij over 3 jaar niet betaald is en nu genoodzaakt is om de werkzaamheden stop te zetten. De burgervader merkt op de ondernemer te begrijpen en heeft contact gemaakt met het ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen die ervoor moet zorgen dat de ondernemer betaald wordt. Totdat hij geen geld krijgt zal hij de werkzaamheden niet hervatten. De burgervader zegt dat het om zijn burgers gaat, die water nodig hebben.

Hij heeft toen contact opgenomen met de directeur van het Nationaal Coördinatiecentrum voor Rampenbeheersing (NCCR), Jerry Slijngaard, die een watertank ter beschikking heeft gesteld om water te transporteren naar het gebied. Vervolgens heeft de burgervader ook assisentie gevraagd aan het Nationaal leger in Nickerie, waarbij de commandant Wim Daal ook een tankwagen ter beschikking heeft gesteld. Het districtscommissariaat moet zelf inkomen met brandstof. De burgervader zegt dat zij sedert maandag water leveren. Zij hebben enkele donateurs gevraagd voor brandstof. Zij kunnen hooguit tot het weekend water leveren, want zij hebben geen middelen om brandstof te kopen. Vanaf vandaag is er geen brandstof om te tanken. De burgervader hoopt dat de ondernemer die de levering doet uitbetaald wordt, zodat hij zijn werkzaamheden kan hervatten. Het gaat om ongeveer zestig huishoudens die water gebruiken.

Bron: BIC Coronie

Discussion

Keep it polite and friendly  – Give helpful, constructive feedback.

  • Recently added on our platform