Editorial

Nccr houdt follow-up sessie in het district saramacca

  • Posted 8 months ago
  • News

op maandag 3 april 2023 heeft het nationaal coordinator centrum rampen beheersing (nccr) in samenwerking met het global climate change alliance suriname adaptation (gcca+) phase 2 project, welke gefinancierd wordt door de europese unie (eu) en united nations development programme (undp), een follow-up sessie gehouden in navolging op de informatie sessie welke reeds was gehouden in december 2022 in het district nickerie.

De sessie vond plaats in de vergaderzaal van het districtscommissariaat van saramacca. De informatie die vandaag verstrekt is aan de deelnemers zal worden gebruikt om data over de verschillende ressorten te verzamelen. Deze data wordt gebruikt worden om een update te doen van het bestaande rampenplan.

De follow-up sessie werd gehouden met de medewerkers van het commissariaat die de gender-responsive climate change adaptation and disaster risk management training heeft gevolgd vorig jaar in december.

Een paar belangrijke aspecten waarover er data verzameld moet worden om een update te doen van het bestaande rampenplan:

  1. Hoeveel mannen, vrouwen en kinderen onder 18 jaar zijn in de verschillende ressorten.
  2. Aantal scholen per ressort.
  3. Wat voor type scholen.
  4. Overheidsinstanties in het district.
  5. Aantal recreatiezalen.
  6. Aanwezige ngos.
  7. Winkels, voedvrouwen enz.

Aan het eind van de bespreking vond er een certificaten uitreiking plaats van de gehouden training in december 2022, aan de deelnemers.

Discussion

Keep it polite and friendly  – Give helpful, constructive feedback.

  • Recently added on our platform