Redactie

Covid-19: dringend advies voor het dragen van mond- en neusbedekking

  • Geplaatst 2 years geleden
  • Announcement, News

Het Ministerie van Volksgezondheid is de Covid-19 situatie constant aan het monitoren wat de ontwikkelingen zijn in Suriname en er wordt ook gekeken naar de internationale ontwikkelingen en trends m.b.t. de besmettingen. 

De afgelopen periode is gebleken dat er een lichte toename is in het aantal opnames in de ziekenhuizen met personen die besmet zijn geraakt met het Covid-19 virus. Er is in de maand oktober een gemiddeld ziekenhuisopname van 10 personen per week en zijn er 3 personen komen te overlijden in de maand oktober.

Sinds de aankondiging van Omikron variant zijn er inmiddels 7 to 9 subvarianten ontdekt. Deze subvarianten worden door wetenschappers nauw in de gaten gehouden.

Op basis van de recente ontwikkelingen heeft het Outbreak Management Team (OMT) aan het Ministerie van Volksgezondheid de aanbeveling gedaan om zoveel mogelijk preventief te handelen ter voorkoming van een Covid-19-besmetting. Dit houdt in dat nog steeds dringend wordt geadviseerd om een mondneuskap op te zetten in de aanwezigheid van een grote menigte en bij slecht geventileerde ruimten. Het toepassen van goede handhygiene is nog steeds sterk aanbevolen.

De komende periode zullen het Ministerie van Volksgezondheid en Buitenlandse Zaken het inreisbeleid evalueren.

Het ministerie benadrukt dat mensen die niet gevaccineerd zijn, een groter risico lopen op ernstige ziekte en sterfte en adviseert derhalve dat deze groep zich alsnog laat vaccineren. In de komende periode zal er ook gewerkt worden aan het ter beschikking hebben van een partij ‘nieuwe’ Covid vaccins.

Discussie

Houd het beleefd en vriendelijk – Geef nuttige, constructieve feedback.

0/5
0/5
0/5
0/5